Tussentijdse toets

Hoe ver ben ik?

Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen toetsen met een tussentijdse toets (TTT). Als je geslaagd bent voor je theorie examen kun je een TTT doen. De TTT is een rijtest die verloopt als een echt examen, waardoor het een goede gelegenheid is om kennis te maken met het CBR en alvast wat nervositeit weg te nemen.

Want je kunt iemand wel uitleggen hoe een appel smaakt, maar iemand die nog nooit een appel heeft gegeten kun je beter een appel geven om te proeven. En zo is het ook met een toets. Je weet dan wat je te wachten staat met een echt examen.

We gaan samen bepalen wanneer voor jou het beste tijdstip is voor je TTT. Meestal is dat op driekwart van je rijopleiding.

Check icoon
Rijschool

De toets

Voor de TTT wordt nog altijd een les vooraf gereden, om warm te draaien, daarna rijden we naar het CBR gebouw. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de TTT hoe het met je rijvaardigheid is gesteld, de examinator neemt alles onder de loep, wat bij een echt examen ook getoetst wordt.

De TTT begint met een gesprekje over de uitleg van de toets, daarna ga je naar buiten en krijg je een ogentest en een aantal vragen over de auto, daarna ga je 35 minuten rijden en doe je 2 bijzondere manoeuvres ( parkeren, omkeren), stukje snelweg, binnen en buiten de bebouwde kom, en een gedeelte op navigatie. Als je terugkomt ga je met de examinator je ingevulde zelfreflectie bekijken en bespreken wat er al heel goed ging en wat je verbeterpunten zijn. Alles bij elkaar duurt het dus 50 minuten net als bij een echt examen.

Je krijgt daarna een mail thuis van de examinator met het uitslagformulier, daar staat ook je verdiende vrijstelling voor de bijzondere manoeuvres op, deze hoef je dan niet meer te doen tijdens het echte examen.

Wat moet je meenemen naar je TTT?

Het zelfreflectieformulier & een geldig legitimatiebewijs.

Plan jouw rijles

Rijschool Gijs Van Wijk maakt gebruik van Flexpulse Rijschoolsoftware. Gelieve uw inloggegevens in te vullen om door te gaan naar de planning.

Email adres
Wachtwoord


Wachtwoord vergeten

Plan jouw rijles

Rijschool Gijs Van Wijk maakt gebruik van Flexpulse Rijschoolsoftware. Gelieve uw inloggegevens in te vullen om door te gaan naar de planning.

Email adres
Wachtwoord


Wachtwoord vergeten